مقالات مرتبط
شوره سر چیست؟ | دلایل و روش های درمان و رفع شوره سر
-
۲۳ مهر ۱۴۰۳
-
1027
شوره سر یک بیماری پوست و مو شایع در بین عموم مردم است که موجب می شود پوست کف سر دچار پوسته پوسته شدن بشود. در این مقاله تصمیم داریم شما را با انواع شوره و روش های درمان و رفع شوره سر آشنا کنیم. شوره سر معمولا از مالاسزیا منشع می گیرد، مالسزیا نوعی قارچ می باشد که روی پوست کف سر زندگی میکند و از روغن هایی که از تفولیکول های مو ترشح می شود تغذیه می کند. مالاسزیا معمولاً یک بیماری خطرناک محسوب نمی شود اما در برخی افراد ممکن است که سیستم ایمنی بدن آن ها نسبت به این مشکل واکنش جدی نشان دهد و پوست سر را تحریک کند و یا دچار التهاب شود.
خوشبختانه بیماری شوره سر یک بیماری مسری یا جدی نیست اما می تواند روی لباس های شما ریزش کند و یا باعث خارش شدید سر شود که جلوه زیبایی در جمع ها و مهمانی ها ندارد و باید برای درمان آن باید هر چه سریع تر اقدام نمایید. شوره های خفیف را می توان با استفاده از یک شامپوی ضد شوره ملایم درمان کرد. می توانید با خرید انواع بهترین شامپو ها از سایت نیروان به این مشکل خاتمه دهید. اما اگر به هر دلیلی این کار تاثیری نداشت بهتر است از یک روش پزشکی و با استفاده از دارو های قوی تر به درمان و رفع شوره سر پرداخت.
معرفی انواع شوره سر
شوره سر دارای انواع مختلفی می باشد که برای درمان و رفع شوره سر بهتر است با انواع شوره سر آشنا شوید:
شوره خشک
شوره سر از نوع خشک جزو شایع ترین موارد می باشد که می تواند به دلایل مختلفی مانند سرد شدن یا گرم شدن و تغییر دمای محیط، شستن سر با آب داغ، استفاده از شامپو ها و محصولات نامناسب با جنس پوست و موی سر شما و... ایجاد شود. شوره نوع خشک معمولا ریز و سفید هستند و خارش به همراه خود دارند که اگر این خارش شدید شود نشان دهنده وجود یک مشکل جدی تر برای پوست و موی شماست که باید به پزشک خود اطلاع دهید.
برای رفع شوره خشک باید از شامپو های ضد شوره ملایم، انواع ماسک مو های آبرسان و تقویت کننده مو، استفاده از روغن مو ها و سرم مو های حاوی روغن نارگیل بر روی پوست و موی سر خود استفاده نمائید.
شوره چرب
در زیر پوست سر غددی وجود دار که به آن غدد سباسه گفته می شود؛که وظیفه آن تولید چربی طبیعی در سطح پوست سر می باشد و این چربی طبیعی را برای مرطوب نگه داشتن پوست و موی شما تولید می کند تا پوست و مو شما دچار خشکی نشود.
زمانی که این غدد سباسه دچر پر کاری می شود و چربی بیش از حد در سطح پوست سر تولید می کند سبوم ها در کف سر زیاد می شوند و مو و پوست سر شما را دچار چرب شدن و چسبندگی می کند. کثیفی ها و پوسته های های سطح سر باعث بوجود آمدن مشکل شوره چرب در سر می شود.
تفاوت شوره چرب و شوره خشک
شوره خشک معمولا به راحتی با خارش یا تکاندن مو ها ریزش می کنند اما شوره های چرب به شکل پوسته های چسبنده بر روی کف سر و تار های مو می چسبند و دچار خارش می شوند و به سادگی از تار مو و پوست سر جدا نمی شوند.
شوره خشک معمولا در فصل زمستان و سرما بوجود می آید و در تابستان ناپدید می شود اما شوره چرب سر یک مشکل طولانی مدت است و فصلی نمی باشد.
شوره چرب معمولا موجب التهاب و قرمز شدن پوست کف سر میشود و خارش شدیدی به همراه خود دارد اما شوره خشک معمولا عوارض چندان شدیدی ندارد و به راحتی با استفاده از انواع محصولات مراقبت از مو و شامپو های مرطوب کننده رفع می شود.
دلایل اصلی ایجاد شوره سر
قبل از اینکه به سراغ نحوه درمان و رفع شوره سر برویم بهتر است به مهمترین دلایل ایجاد شوره سر بپردازیم تا با علل بوجود آمدن این مشکل آزار دهنده برای پوست و مو آشنا شویم:
عدم رعایت بهداشت پوست و مو: اگر مو های خود را به طور منظم نشوئید و اجازه دهید که آلودگی ها و چربی ها در سطح پوست سر شما تجمع کنند می تواند دچار ایجاد شوره سر شود و بهتر است برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی به صورت منظم و صحیح مو های خود را با شامپو های مناسب جنس مو خودتان بشوئید.
قارچ مالاسزیا: این قارچ معمولا در کف سر زندگی می کند و در بسیاری از افراد این نوع قارچ سر باعث افزایش رشد سلول های فولیکول در کف سر می شود و این امر موجب بوجود آمدن سوزش، التهاب و خارش در سطح پوست سر می شود و شوره های ریز و سفید را بوجود می آورد. عواملی چون رطوبت زیاد، تعریق، مصرف داروهای آنتیبیوتیک و پائین آمدن سطح ایمنی بدن باعث تحریک بیشتر می شود.
خشکی پوست سر و مو: داشتن پوست خشک یکی از مهم ترین دلایلیست که باعث ایجاد شوره در سطح پوست و موی سر می شود. برای رفع این مشکل کافیست که از ضد شوره های ملایم و مرطوب کننده ها یا ماسک مو های آبرسان استفاده نمائید.
نحوه درمان و رفع شوره سر
- برای درمان و رفع شوره سر مهم است که بهداشت را به خوبی رعایت کنید و تمام تلاش خود را بکنید تا در مقابل میل به لمس کردن پوست و موی سر خود مقاومت کنید و اگر دچار خارش شدید از این کار خودداری نمائید.
- جنس مو و پوست سر خود را بشناسید و بهترین شامپوی مناسب برای پوست و موی سر خود را پیدا کنید.
- استرس خود را کاهش دهید.
- مو های خود را به موقع اصلاح کنید.
- پوست سر خود را با سرم مو و آبرسان های مو ماساژ دهید.
- گره های تار های مو را با استفاده از شانه و برس باز کنید.
بهترین شامپو های ضد شوره سر
از چه شامپو هایی برای درمان و رفع شوره سر بهتر است که استفاده نمائیم؟ در ادامه ما به شما بهترین شامپو های ضد شوره سر در سال 2022 را معرفی می کنیم.
- شامپو درمانی نوتروژنا T/Gel
- درمان پوست سر با شامپو Davroe
- شامپو تقویت کننده و ضد شوره اورین بیوتک مناسب شوره های خشک
- شامپو تقویت کننده و ضدشوره اورین بیوتک مناسب شوره های چرب
- شامپو ضد شوره فیلیپ بی لایت
- شامپو متعادل کننده ژوپیتر
- شامپو ضد شوره Nizoral
- پاک کننده نیوکسین ریکاوری پوست سر
- شامپو تمیز کننده کلاسیک هد اند شولدرز.
مقالات مرتبط
نظرات کاربران